artikels

Keramist Charlotte Abeloos
Charlotte Abeloos kreeg in 2015 lymfeklierkanker en vond tijdens haar herstel troost en afleiding in keramiek.

Wijndomein Valke Vleug
De eerste onlinewijnboetiek in België gespecialiseerd in cool climate wijnen en dit in een oude aspergekwekerij.

De vleesgeneugten van Hendrik Dierendonck
“Als we vlees op dezelfde manier zouden consumeren als wijn, dan zouden we nog mooie ontdekkingen doen.”

Wijncabines in Uruguay
Voor een andere moderne locatie die wijn- en designliefhebbers zeker zal bekoren, steken we de Atlantische Oceaan over, naar de Uruguayaanse regio Maldonado.

Schuiven met schalen en schotels
Toparchitect Glenn Sestig ontwierp 'Dishes to dishes' voor het Belgische designlabel Valerie Objects.

Coole koeler en kandelaar
Statige designobjecten door de Belgische designer Alain Gilles in kwalitatieve materialen.

Book & cook: The pig, tales and recipes from the kitchen garden and beyond
The Pig is een verzameling restaurants uit Groot-Brittannië, je leest ook over het goede leven, over koken met de seizoenen, over wildplukken, oude groenterassen, eetbare bloemen, en over varkens natuurlijk.

Foodinfluencer 1: Annelies Deleu
Maak kennis met foodinfluencer Annelies Deleu van Nectar food studio.

Klasbak of the year
Weg uit de comfortzonde van de keuken, op route naar de plek die de 'chef of the year' zijn tweede adem geeft.

De beste wildadresjes van België
Bij deze vijf adresjes eet je wild zoals het hoort. Puur, onvervalst en met respect voor de rijke traditie.

De vleesgeneugten van Sam D'Huyvetter
Hij is een culinair ondernemer pur sang. En ook een vleesliefhebber in hart en nieren.

Ruige Bolster
Chef van dienst is Ruige Vermeire (°1990). Op 29-jarige leeftijd heeft deze jonge kok al een mooie plek veroverd in de culinaire wereld.

Duurzaam Belgisch wild
Laten we het hebben over de jacht. En voor dat idee wordt afgeschoten wegens te dieronvriendelijk, neemt poelier en jager Jan D’Hauwe je graag mee op sleeptouw.

De toekomst van het verleden
In een tijd dat supermarkten één grote concurrentiestrijd voeren en vegetarisme in volle opmars is, zit er maar één iets op: uniek zijn.

Bornholm
Vanachter het fornuis een eiland redden van de ondergang? Dat het kan, bewijst Bornholm, het aimabele Deense eilandje in de Baltische Zee.