artikels
![BLOG](/uploads_c/uploads/490091/BLOG_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.png)
Fourchette 2025
Fourchette neemt een adempauze in 2024. We bereiden ons voor op de zesde editie in 2025. Expect better, bolder, bigger.
![THUMB CMS keramiek1](/uploads_c/uploads/keramiek/485900/THUMB_CMS_keramiek1_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.png)
Keramist Charlotte Abeloos
Charlotte Abeloos kreeg in 2015 lymfeklierkanker en vond tijdens haar herstel troost en afleiding in keramiek.
![THUMB CMS VALKEVLEUG](/uploads_c/uploads/wijndomein-valkevleug/485858/THUMB_CMS_VALKEVLEUG_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.png)
Wijndomein Valke Vleug
De eerste onlinewijnboetiek in België gespecialiseerd in cool climate wijnen en dit in een oude aspergekwekerij.
![THUMB CMS HD](/uploads_c/uploads/hendrik-dierendonck/485834/THUMB_CMS_HD_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.png)
De vleesgeneugten van Hendrik Dierendonck
“Als we vlees op dezelfde manier zouden consumeren als wijn, dan zouden we nog mooie ontdekkingen doen.”
![Thumb wijndomein sacromonto](/uploads_c/uploads/wijndomein_sacromonto/485788/thumb_wijndomein_sacromonto_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Wijncabines in Uruguay
Voor een andere moderne locatie die wijn- en designliefhebbers zeker zal bekoren, steken we de Atlantische Oceaan over, naar de Uruguayaanse regio Maldonado.
![Dishes thumb](/uploads_c/uploads/designobjecten/485580/dishes_thumb_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Schuiven met schalen en schotels
Toparchitect Glenn Sestig ontwierp 'Dishes to dishes' voor het Belgische designlabel Valerie Objects.
![Thumb xlboom2](/uploads_c/uploads/designobjecten/485557/thumb_xlboom2_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Coole koeler en kandelaar
Statige designobjecten door de Belgische designer Alain Gilles in kwalitatieve materialen.
![Thepig thumb](/uploads_c/uploads/book-cook/485533/thepig_thumb_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Book & cook: The pig, tales and recipes from the kitchen garden and beyond
The Pig is een verzameling restaurants uit Groot-Brittannië, je leest ook over het goede leven, over koken met de seizoenen, over wildplukken, oude groenterassen, eetbare bloemen, en over varkens natuurlijk.
![Foodinfl1 thumb](/uploads_c/uploads/foodinfluencers/485444/foodinfl1_thumb_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Foodinfluencer 1: Annelies Deleu
Maak kennis met foodinfluencer Annelies Deleu van Nectar food studio.
![6 Portret David Martin Fourchette Magazine Export S40](/uploads_c/uploads/david-martin/3594/6_Portret_David_Martin_Fourchette_Magazine_Export_S40_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Klasbak of the year
Weg uit de comfortzonde van de keuken, op route naar de plek die de 'chef of the year' zijn tweede adem geeft.
![LS HI Coq aux Champs 2017 INTERIEUR 29](/uploads_c/uploads/wild-adressen/3057/LS_HI_Coq-aux-Champs_2017_INTERIEUR-29_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
De beste wildadresjes van België
Bij deze vijf adresjes eet je wild zoals het hoort. Puur, onvervalst en met respect voor de rijke traditie.
![Fourchette Sam 8](/uploads_c/uploads/samdhuyvetter/2983/Fourchette-Sam-8_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
De vleesgeneugten van Sam D'Huyvetter
Hij is een culinair ondernemer pur sang. En ook een vleesliefhebber in hart en nieren.
![Ruige Vermeire 3](/uploads_c/uploads/ruige/2909/Ruige-Vermeire-3_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Ruige Bolster
Chef van dienst is Ruige Vermeire (°1990). Op 29-jarige leeftijd heeft deze jonge kok al een mooie plek veroverd in de culinaire wereld.
![FOURCHETTE JACHTREPORTAGE 35](/uploads_c/uploads/jacht/2678/FOURCHETTE-JACHTREPORTAGE-35_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Duurzaam Belgisch wild
Laten we het hebben over de jacht. En voor dat idee wordt afgeschoten wegens te dieronvriendelijk, neemt poelier en jager Jan D’Hauwe je graag mee op sleeptouw.
![SLAGERIJ VANDE WALLE FOURCHETTE MAGAZINE 2 3 zw](/uploads_c/uploads/slagerij-van-de-walle/2292/SLAGERIJ-VANDE-WALLE-FOURCHETTE-MAGAZINE-2-3_zw-v2_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
De toekomst van het verleden
In een tijd dat supermarkten één grote concurrentiestrijd voeren en vegetarisme in volle opmars is, zit er maar één iets op: uniek zijn.
![Kalasinterior19](/uploads_c/uploads/1336/Kalasinterior19_63e6f9229ff7aeca45d20c876b6f5678.jpg)
Bornholm
Vanachter het fornuis een eiland redden van de ondergang? Dat het kan, bewijst Bornholm, het aimabele Deense eilandje in de Baltische Zee.