Artikels
Interviews

Foodinfluencer 2: Gilles Draps

Instagram: @gillesdraps / Website: gillesdraps.com / Leeftijd: 35 / Woonplaats: Antwerpen

leestijd: 20min

Favoriet eetadresje?

Lyle’s in Londen was het eerste restaurant dat me echt van mijn sokken wist te blazen. Toen ik er voor het eerst ging, was het nog niet zo lang open. Intussen heeft Lyle’s zich ontpopt tot een sterrenzaak die thuishoort in de lijst met de dertig beste restaurants ter wereld. De keuken is er heel puur en klassiek, maar wel met een moderne twist.

Favoriete kok?

Ik hou enorm van het werk van Sean Brock. Deze chef komt uit het Amerikaanse zuiden, waar ze een heel grote barbecuecultuur kennen. Aangezien ik zelf ook heel graag met vuur speel, haal ik veel inspiratie uit wat hij doet. Geweldig om te zien hoe hij zijn ding doet met de klassieke zuiderse keuken.

Favoriet kookboek?

Mijn favoriete kookboeken variëren naargelang de tijd van het jaar. Zo blader ik nu geregeld door ‘Time’ van Gill Meller. De sfeer en gezelligheid die dit boek uitstralen, werken aanstekelijk. ‘Zes seizoenen’ van Joshua McFadden leert me telkens weer iets bij over hoe de natuur in elkaar zit en over koken volgens de seizoenen.

Jouw foodfilosofie?

Ik kook graag eerlijk en met seizoensproducten die zo dicht mogelijk te vinden zijn. Zo zal ik een Aziatisch geïnspireerd gerecht maken met streekproducten in plaats van met Aziatische ingrediënten. Daarnaast werk ik zoveel mogelijk met vuur en houtskool en probeer ik gerechten altijd wel een Vlaamse touch te geven. Al vind je in mijn keuken ook veel Italiaanse invloeden. Verder ben ik voor vleesconsumptie, maar tegen de vleesproductie in haar huidige vorm.

Wat is je favoriete comfortfood?

Na een lange werkdag grijp ik de laatste tijd geregeld naar een ramensoepje. Het is warm, hartig, een beetje vettig en het vult goed. Een knuffel in een kommetje!