Artikels
Interieur & design
01

Wijncabines in Uruguay

Voor een andere moderne locatie die wijn- en designliefhebbers zeker zal bekoren, steken we de Atlantische Oceaan over, naar de Uruguayaanse regio Maldonado.

leestijd: 20min

Het Sacromonte Landscape Hotel en wijnhuis bevindt zich in het hart van een 250 hectare grote wijngaard en is omgeven door rollende heuvels, weelderige graslanden en clusters van druivenranken. Bij het ontwerp van het hotel legde MAPA Architects de focus op duurzaamheid en de ruige omgeving: dertien hutten zijn verspreid over het imponerende landschap. Lokale materialen zoals hout en steen geven de huisjes een natuurlijke uitstraling. Dankzij de spiegelende gevels genieten de gasten van een optimaal uitzicht. Gestapelde boomstammen aan de achterkant van de hutjes, een haard en een leeshoek zorgen voor een knus ‘blokhutgevoel’. Geestig detail: het dak is bedekt met gras, waardoor de cabins van bovenaf nauwelijks te zien zijn.

Story10
Story13
2019 02 Sacromonte8029

Naast de moderne accommodatie vind je op het terrein ook een wijnmakerij en een farm-to-table restaurant. Terwijl je bovenop een heuvel de zon ziet ondergaan, kies je uit weldoordachte maaltijden waarin lokale fauna en groenten uit de eigen biologische tuin de hoofdrol spelen. Onze tip: het geroosterde of gegrilde lam of wild zwijn klaargemaakt op de traditionele Uruguayaanse manier. Dat de wijnen die hierbij geserveerd worden top notch zijn, behoeft geen uitleg. De wijnmakerij maakt deel uit van Sacromonte Crafted Wines: een groepering van kleine Uruguayaanse wijnmakerijen die internationaal erkend zijn voor hun premiumwijnen op basis van merlot, cabernet sauvignon en tannat druiven. Aan de basis van hun succes ligt het unieke terroir, met steile heuvels naar het noorden en rotsachtige grond die rijk is aan mica en graniet.

2019 02 Sacromonte4451
Story3
Story1
Story12
Story16