Artikels
Hotspots

De beste wildadresjes van België

leestijd: 20min

In de traditionele Belgische keuken is wild een graag gezien ingrediënt. Van gerenommeerde sterrenchefs tot lokale hoteliers, allemaal weten ze de veelzijdigheid van het product te appreciëren. Bij deze vijf adresjes eet je wild zoals het hoort. Puur, onvervalst en met respect voor de rijke traditie.

LS HI Coq aux Champs 2017 INTERIEUR 4

LE COQ AUX CHAMPS IN SOHEIT-TINLOT

Op zo’n vijfentwintig kilometer van Luik, in de Waalse Condroz, ligt restaurant Le Coq aux Champs. Vanuit zijn open keuken serveert chef Christophe Pauly er Frans-Belgische gerechten met een duidelijke focus op de seizoenen.
In de herfst en winter proef je er steevast een reeks smaakvolle wildbereidingen. Verfijning en precisie staan hier centraal en dat levert de chef al sinds 2005 een Michelinster op. Tel daar de landelijke omgeving en het sobere, eigentijdse interieur bij en je krijgt hier een totaalbeleving van formaat.

DE SCHONE VAN BOSKOOP IN BOECHOUT

Aan de Boechoutse Appelkant staat chef-kok Wouter Keersmaekers al zesentwintig jaar achter het fornuis van De Schone van Boskoop. Je eet er streekgerechten waarin de passie van de chef voor eerlijke natuurproducten primeert.
In het seizoen werkt Keersmaekers graag met wild uit eigen streek. Daarbij gebruikt hij steeds het volledige dier en verwerkt hij de ingewanden in de sauzen om het wild een bijzonder karaktervolle smaak te geven.


Boskoop 250614 48061
Figaro Tuin2015 1 1

RESTAURANT FIGARO IN HASSELT

Chef Jacques Colemont begon zijn carrière op vijftienjarige leeftijd als een van de eerste leerlingen van Roger Souvereyns. Later groeide zijn eigen zaak uit van een frietkraam langs de weg tussen Hasselt en Tongeren tot een gerenommeerd gastronomisch restaurant. Liefhebbers van klein en groot wild vinden al vijftig jaar lang hun weg naar het restaurant in de Hasseltse Mombeekdreef. Zelfs koningin Mathilde schoof er al aan tafel.

LES 7 FONTAINES D’AWENNE IN SAINT-HUBERT

In een zeventiende-eeuwse boerderij midden in de natuur ligt L’Auberge du Sabotier. In het bijhorende restaurant Les 7 Fontaines d’Awenne verraden het rustieke interieur en de vele jachttrofeeën dat we in Saint-Hubert zijn, de hoofdstad van de jacht. De kaart van chef Luc Dewalque evolueert mee met de seizoenen. Naast de klassieke streekkeuken met rijke wildbereidingen, vind je er ook een uitgebreide wijnkaart met onder andere oude wijnen uit Bordeaux.


6212821 20190116161351477

La broche in Dinant

In Dinant is La Broche sinds 1998 een vertrouwd adres. Chef Eric Fieuw serveert er in de Rue Grande eenvoudige, traditionele bereidingen met een moderne

toets. De versheid van de ingredi.nten is daarbij zijn signatuur. In het seizoen kookt de chef met wild uit eigen streek zoals reebok, wild zwijn en haas.

Voor een kleine veertig euro geniet je er al van een smakelijk wildmenu.