Artikels
Interieur & design

Statement keuken

Persoonlijkheid troef in de hedendaagse statement keuken.

leestijd: 20min

Geen betere manier voor een foodie om een statement te maken dan met zijn keuken. En omdat anno 2019 elke chef graag een keuken kiest die persoonlijkheid uitstraalt, selecteerden we drie smaakmakers met karakter én de mogelijkheid om die volledig naar eigen hand te zetten.

IKEA-keukenhack

Reform is een Deens designlabel dat bekendstaat om zijn unieke IKEA-keukenhacks. Voor ‘Match’ klopten ze aan bij het Belgische kunstenaarskoppel Fien Muller en Hannes Van Severen. Met kleurrijke fronten in hun geliefde, duurzame polyethyleen, een marmeren aanrecht en messing handgrepen en wasbassin is het ongetwijfeld de meest flamboyante hack uit de collectie. Trouw aan de IKEA-beginselen zijn de keukens uiteraard personaliseerbaar met add-ons en keuzemogelijkheden in materialen en kleuren.

Reform MATCH 014
Reform MATCH 005

Monochrome state of the art

Atelier Dialect realiseerde een monochrome maatkeuken met een veelheid aan texturen. De fronten in lak en beitswerk werden aangevuld met een Fenix-werkblad van Arpa. Het duo Pierric De Coster en Jonas Blondeel – de één interieurvormgever en de ander architect – ging in samenspraak met de eigenaar volledig voor kleur. Extra mooi: de rode polybetonvloer die in de rest van de ruimtes doorloopt en de keuken mooi doet passen in het geheel.

Dialect Kalmthout02

Verzamelkeuken

Voor zijn keukenontwerp voor Obumex vertrok de Franse ontwerper Grégoire de Lafforest van een veelgehoorde klacht: veel keukens worden gedomineerd door blinkende huishoudapparaten die we eigenlijk liever niet willen zien. Om van de keuken een toonbeeld van perfectie te maken, werden details zoals de gootsteen en handgrepen ingenieus verborgen. In het design van De Lafforest wordt de keuken bovendien tot bibliotheekkast verheven met kasten – gebaseerd op een heruitgevonden versie van de nis – die naar eigen smaak leeggelaten of gevuld worden met persoonlijke objecten, kookboeken, kunstvoorwerpen of accessoires. Zo wordt deze nieuwe signatuurkeuken van Obumex een ‘leesbare catalogus van de smaak van de eigenaar’ en een parel aan het keukenfirmament.

20180423 Obumex Showroom Sint Denijs Westrem 106