Artikels
Interviews

Foodinfluencer 1: Annelies Deleu

Instagram: @nectar.foodstudio / Website: nectarfoodstudio.be / Leeftijd: 28 / Woonplaats: Antwerpen

leestijd: 20min

Favoriet drankje?

Waterkefir, zonder twijfel. Het smaakt iets subtieler dan kombucha en is bovendien heel gezond.

Favoriet eetadresje?

Voor een uitgebreid diner is De Veranda in Antwerpen mijn favoriet. Lunchen doe ik het liefst bij Tinsel, ook in Antwerpen. Ze koken er steeds vers en seizoensgebonden en de koffie is er heerlijk.

Mitchell Ritter
DSC02496

Favoriete kok?

Ik ben een grote fan van Camille Becerra en Alice Waters. Beide koks weten wat er leeft, maar gaan zo puur met hun ingrediënten om dat ze de trends doorstaan. Daar streef ik zelf ook naar.

Favoriet kookboek?

Ik heb veel kookboeken, maar die gebruik ik vooral als inspiratiebron. Zo vind ik Brae van Dan Hunter heel interessant. Zijn recepten zijn heel slim en steeds opgebouwd uit verschillende componenten. In het boek staat bijna geen enkel volledig plantaardig recept. Heel vernieuwend is ook High Vibrational Beauty van Kerrilynn Pamer en Cindy DiPrima Morisse. Hun recepten zijn holistisch en koken draait voor hen rond rituelen.

DSC03240
IMG 5366

Jouw foodfilosofie?

Ik kook plantaardig. Het label vegan vind ik zelf iets te eng. Vooral het holistische aspect is voor mij belangrijk. Ik ga steeds op zoek naar de beste keuzes voor mind, body & soul. ‘I don’t feed people, I nourish them’, is mijn motto. Ik wil mensen van binnenuit voeden met pure, seizoensgebonden ingredi.nten. Daarvoor combineer ik het beste van België met meer speciale ingrediënten van over de hele wereld (zoals spirulina).

Welke drie ingrediënten mogen niet ontbreken in je keuken?

Ik hou van veelzijdige producten. Appelciderazijn is handig bij het inmaken, maar past ook in dressings en thee. Ook miso is zo’n flexibel ingrediënt. Lekker in soep en dressings, maar ook in gebak.